Известие

Collapse
No announcement yet.

нещо "ЦЪКА" над жабката

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• нещо "ЦЪКА" над жабката

значи преблемът е следния: давам на контакт и зад или над жабката започва "нещо" да цъка, така в продължение на 10 секунди и после спира. При всяко даване на контакт пак се повтаря историята. Въпросът ми е какво е това? Некво реле ли е? Какво е? Как да го оправя?

Alfa 145 1.3 boxer, 96 godina-"Бах, мама му, тая имала чип":каза бате БОБО
    Fiat Bravo 1.6 1997
    Fiat COUPE 2.0 16V

http://clubalfaromeo.com/forum/viewtopic.php?t=906
    AR 145 , 1.6 , 76 kw- ex; GT 1.9 JTD 110 KW
    Posted by Bat Vas:Алфиста трябва да има минимум две коли, ако не иска да ходи с градски транспорт от време на време.
    sigpic

Comment

да ама нищо не става ясно! Там си говорят хората за изпотяване на стъкла и тн. А аз искам да знам от какво е този шум? Как да стигна до него? Как се разглабя таблото-дали трябва? При мен ТРАКА много СИЛНО!

Fiat Bravo 1.6 1997
      Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

При мен също го има това "тракане" над жабката .. обаче го има само когато се включи климатика за около 10-15 секунди .. чува си се доста отчетливо - предполагам, че става въпрос за едно и също нещо ..
        Alfa Romeo 155 1.8TS '93
        Alfa Romeo 146 1.9JTD '99

Comment

Re: нещо "ЦЪКА" над жабката

Първоначално публикувано от blagun
          значи преблемът е следния: давам на контакт и зад или над жабката започва "нещо" да цъка, така в продължение на 10 секунди и после спира. При всяко даване на контакт пак се повтаря историята. Въпросът ми е какво е това? Некво реле ли е? Какво е? Как да го оправя?
          Това е клапата за вътрешен/външен въздух

Само не ме карай да ти обеснявам как се сваля моторчето че съм си изхабил дни за да се науча и няма как да ти го обесня с писане
          0888 232 484 - Бобо Extreme Service
          sigpic
          Alfa 145 QV Turbo VS Alfa GTV 3.2 24V 04'
          Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Колега,
            Ето ти отговора.

http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopi ... 2%F3%F6%E8

Хората чудесно са описали за какво става дума.

А това е не съвсем свързано с темата , но отново може да ти е от помощ. За да видиш къде е тази клапа. А за моторчето съм чувал е е безумие да се ремонтира. До колкото знам трябва д се свали ЦЯЛОТО табло. Бобо е много прав. Мотора е към 200 лева, а за труд в Алекс ауто ми искаха 100.

http://www.lancia-bg.com/forum/viewtopi ... B%E0%EF%E0

При мен също не работеше тази клапа, и се принудих да си я фиксирам в положение (отворено 2 см) с един болт за дърво.
            Alfa 147 Q2 1.9 JTDm 16v @150++ 2007 червената злобичка ;;; Zafira 1.9 JTD@120++ - белият кенеф
            ex. Alfa 155 1.7 '93;;; ex. Alfa 147 1.9 JTDm 16v @140+ R.I.P. ;;; ex. Lancia Lybra 2.4 JTD@140HP+ 2001

Comment

pr_00f Благодаря ти за нагледния отговор, ама на мен ми работи тази клапа. Колегата от Ланчиа форума е написал:"
              Начи, давам контакт, слагам климатроника на ОФФ и от гореупоменатия район се чува тихо бръмчене, все едно се върти някакъв малък електромотор или вентилатор" ама при мен не е такъв шумът. При мен е нещо като таймер-на всяка секунда цъка по веднъж ама ужасно силно!Дори вчера един човек ме попита да не би да са ми сложили бомба в колата, то се чува на 3-4 метра от колата, направо не знам. Помагайте че е ужасно

Fiat Bravo 1.6 1997
              Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

pr_00f Благодаря ти за нагледния отговор, ама на мен ми работи тази клапа. Колегата от Ланчиа форума е написал:"
                Начи, давам контакт, слагам климатроника на ОФФ и от гореупоменатия район се чува тихо бръмчене, все едно се върти някакъв малък електромотор или вентилатор" ама при мен не е такъв шумът. При мен е нещо като таймер-на всяка секунда цъка по веднъж ама ужасно силно!Дори вчера един човек ме попита да не би да са ми сложили бомба в колата, то се чува на 3-4 метра от колата, направо не знам. Помагайте че е ужасно
                Превъртат механизмите на зъбчатките затова така цъка

М/у другото ако ме хванете когато имам време аз го свалям без да махам таблото
                sigpic
                Alfa 156 05' 1.9 16V M-JET, Fiat Brava 1.9 JTD , Алфа 164 Super, Alfa 147 JTD малкото GTA, Alfa 155 2.0 16v Super

Comment

Между другото на мен 145-цата доста ми се запотява особено сега зимата! Доколкото прочетох може да е от тази клапа която седи зад жабката! Ако не от какво друго може да е!? Дори вчера сутринта имах скреж но от вътрешната страна на стъклото! Някой друг с подобен проблем!?
                  Alfa 145, 1.6 TS, 120hp, 99'

Comment

Първоначално публикувано от ultrashock
                    Между другото на мен 145-цата доста ми се запотява особено сега зимата! Доколкото прочетох може да е от тази клапа която седи зад жабката! Ако не от какво друго може да е!? Дори вчера сутринта имах скреж но от вътрешната страна на стъклото! Някой друг с подобен проблем!?
                    Ако много ти се потят има два вариянта единия е точно тази клапа запецнала в затворено положение. Другия вариянт е теч от радияторчето на парното огледай в краката на шофьора и пътника дали няма много вода/антифриз
                    sigpic

Comment

Първоначално публикувано от Bobo
                      Превъртат механизмите на зъбчатките затова така цъка

М/у другото ако ме хванете когато имам време аз го свалям без да махам таблото
                      леле...! ти си моят човек! можеш ли да ми помогнеш? ще черпя обещавам

Fiat Bravo 1.6 1997
                      Fiat COUPE 2.0 16V

Comment

Working...
                      X